2018-09-19
我第一次去既时候,大约系一年前,买左叉烧$40,番屋企打开盒先发现佢比少左劲多,甘大个盒,得果10旧到,劲贱!因为佢会比你简,简完比师傅斩,系厨窗入边斩,刀板上有大约10cm铁皮围住一半,挡住你视线,就系甘样收埋d 肉,劲快手入盒,即使你企系度都未必知,所以我就决定以后都唔会再去果度买烧味。今日屋企人贪方便,又去左买,亲手简左两条排骨比师傅斩,收左$140,点知番到屋企,打开个盒,又玩野,今次系偷龙转凤,比左d次等烧肉,劲多肥肉,劲黑人憎! 据我所知,斩肉师傅有份夹钱开间舖,但唔系甘样做生意,专登欺骗居民,我睇佢等天收。相信都唔止我一个人比佢厄,可能平时去买送都系老一辈,未必甘识用智能电话,希望有睇到呢篇文既油塘邻居可以互相提点下,唔好去呢间野买野,避免中无良奸商计。佢既然可以甘做,其它方面都一定唔系好,例如抅完鼻屎都唔洗手,食剩既肉收番黎比下一个食等等,因为跟本冇人知,佢过到自己果关。为左赚钱,可以去到几尽。