2021-11-29 714 浏览
已经接近两年无返过家乡了,经朋友介绍去咗呢间居酒屋,出咗名无乜人听电话,但我打咗三次就有人pick up了,仲即日有枱,高兴!居酒屋就系有一种魅力会令你叫完一样,又叫一样,明明饱饱哋,但又会再叫多一样。我哋两个人去,竟然食咗9样嘢,包括海带沙律、咖哩乌冬、唔记得咩鱼的刺身、香蕉天妇罗配雪糕、炸鸡、明太子鸡翼、烤牛舌(前后两碟)、酒盗芝士、炸莲藕饼(?)。本身想食蟹肉可乐饼,但𠮶日无供应 基本上每样都水准以上,最好食要数烤牛舌,味道一流,唔知系咪我个setting问题,感觉好似食到炭烤味,可能只系幻觉。其次系酒盗芝士同明太子鸡翼,两者都系浓味之选,配一啖日本生啤,一绝。最败笔的系炸鸡,一来炸得几干下,二来无味嘅,如果一客炸鸡要靠沙律酱先好食,咁不如唔好食。但整体嚟讲食得好开心,会再去,希望继续易订位。

但整体嚟讲食得好开心,会再去,希望继续易订位。
烤牛舌
咖哩乌冬