2024-10-28 320 浏览
铺头写明来自日本冈山县北木岛,虽然任食,不过一开始生蚝都会每款口味上一只先左再reill每只生蚝肥美饱满胀卜卜,全部都有手掌咁大,爽甜带海水味同朋友两个人都觉得辣萝卜蓉,柚子啫哩口味会突别少少,会更加带出鲜甜味,反而鸡味酒酒味唔明显焗蚝都有齐七款口味可以拣,不过见焗完之后缩得比较劲,所以当日都系主攻生蚝另外套餐仲有时令海鲜汤,怀石八品,杜蛎茶渍饭/乌冬怀石八品应该有部分定期会转,当日有渍物蕃茄昆布,刺身,烧鳗鱼,免治鸡肉串配大根,明太子芝士焗薯,牛油果吞拿鱼蓉,蟹肉羊羹,每一碟都做得好精致,靓到唔舍得食里面印象最深刻系羊羹,入口清爽,完全唔似传统𠮶种甜腻腻手延乌冬外观上好似素面,但入口几弹牙,汤底用牡蛎高汤制成,仲有粒粒蚝肉,系几鲜甜唔够食仲可以拣串烧小食,一样可以任食任饮,真系好容易食回本!最欣赏系餐厅提供埋热饮,可以自欺欺人咁食多啲生冷嘢

每只生蚝肥美饱满胀卜卜,全部都有手掌咁大,爽甜带海水味

另外套餐仲有时令海鲜汤,怀石八品,杜蛎茶渍饭/乌冬

里面印象最深刻系羊羹,入口清爽,完全唔似传统𠮶种甜腻腻