2015-04-07
一连5日既假期,我同S先生紧系要拍拖下啦,今日想食西湾河以外既野,所以去筲箕湾。要知道我俩都有「极度选择困难症」,东大街虽则由街头到街尾都有唔少餐厅,但真系好难拣,由其假期,好多间都排大队😩见到都唔想排,最后响泰国菜同韩国菜作选择(因为饿到发癫)呢间韩食妈妈见冇乜人,最近又成日睇韩剧,所以拣左呢间😂(边食边谂Minho)Lunch 呢个价钱同尖沙咀一样😱算贵,我讲到明我要留肚食串烧(最后未开😤)同低调高手(多人排到唔想食😭),所以S先生就拣左烤肉拼盆同韩国寿司前菜方面,哗,好细碟,卖到6/70个set都咁少😒原来尖沙咀果d唔姑寒,通常都大大碟;海带汤都正常味。寿司-下面餐牌写明set lunch有跟饭同前菜,我知,冇理由寿司送饭食,但如果唔系跟就写明呢个冇嘛,有少少那个啰。烤肉拼盆-有猪牛鸡呢个其实几好食,由其系点果个汁,非常好食,如果唔点汁就普通韩式肉,鸡肉由其好味,好嫩滑,牛就少d,4/5旧细细旧,仲要其中3旧系骨😂不过d牛肉都好食既。服务方面有个女店员中文唔多好,应该韩国人,服务好好,虽然中文唔好,但都好认真解答客人问题,后尾埋单见佢签支票,应该系老细,异地生活做生意好艰难,好评
烤肉拼盆-有猪牛鸡
服务方面有个女店员中文唔多好,应该韩国人,服务好好,虽然中文唔好,但都好认真解答客人问题,后尾埋单见佢签支票,应该系老细,异地生活做生意好艰难,好评系应该比。