餐厅: 一遊
资讯:

2024-11-12 127 浏览
前几日朋友带咗我去尖沙咀呢间居酒屋,餐厅环境好舒服灯光昏暗又柔和!好钟意呢度嘅装修风格特别有情调☺️我同朋友点左几款嘢食,包括极尚寿司10贯、吞拿鱼卷、清酒煮蚬、牛肩胛炒饭,全部都好好食,好新鲜😋极尚寿司10贯有新鲜嘅海胆、牡丹虾、中拖罗、Red tuna、鱿鱼、吞拿鱼蓉、带子、油甘鱼,全部都超级新鲜🤤朋友最钟意海胆觉得好鲜甜,而我就好钟意中拖罗,因为油脂丰富,入口即溶🤤🤤吞拿鱼卷上层系吞拿鱼蓉,饭卷包住左清爽嘅青瓜,令人食落去,口感又绵又脆,口感劲丰富👍清酒煮蚬好香嘅清酒同牛油味,而且蚬肉够肥美,啖啖肉牛肩胛炒饭炒饭粒粒分明,肉味香浓,食起上嚟非常有镬气,令人食完好满足😋📍 一游 (尖沙咀)尖沙咀诺士佛台1号4楼#尖沙咀 #美食推介 #日式料理 #一游 #居酒屋 #尖沙咀推介 #清酒 #sake #relax

极尚寿司10贯

吞拿鱼卷

清酒煮蚬
好香嘅清酒同牛油味,而且蚬肉够肥美,啖啖肉

牛肩胛炒饭

📍 一游 (尖沙咀)
尖沙咀诺士佛台1号4楼

2024-10-28