2024-05-23
🌃🐢Turtle by the Sea 西贡既海边情调西餐厅😌天气岩岩好, 坐室外都唔会觉得热, 仲见到好多人出船tim🛳️叫左个前菜 - 🥗酸辣鲜木瓜鱿鱼沙律新鲜既木瓜丝好爽口, 仲有青瓜丝, D汁酸酸地好开胃🧡仲有爽口新鲜既鱿鱼, 可能真系系西贡到新鲜钓上来🐙食到最底原来真系有成大半只木瓜, 不上黎好甜好好味叫左个🐥小食蜜糖爆谷鸡肉槌, 好多爆谷排到个木盘好靓鸡肉槌焗得够香, 蜜糖甜丝丝好味🍗跟住到主菜叫左🍝虎虾香辣酱配手工虫仔粉见呢个面几得意就叫黎试下, 手工虫仔粉真系一条条, 咬落口好有口感虎虾好巨形有两只, 仲有虾膏🍤香辣酱味到几香有红酒味, 仲有芝士tim好多汁食得几满足😛😋最后系宝云酥焗羊架,🐏 呢碟实在系几高水准!宝云酥其实系法国南部一种传统既焗羊架方法,在烤羊架面层涂上芥末酱、面包糠、香草,焗到香一香食落口好有层次感,D面包糠系脆脆的,羊肉口感系嫩滑,仲有丰盈肉汁😋😋加埋侧边既伴菜, 实在系大满足!☺️叫多两杯野饮, 🍸mocktail - Ask Me EverydayYakult, Grapefruit Juice, Lemon Juice, 好fresh & 酸味味
叫左个前菜 - 🥗酸辣鲜木瓜鱿鱼沙律
新鲜既木瓜丝好爽口, 仲有青瓜丝, D汁酸酸地好开胃🧡
仲有爽口新鲜既鱿鱼, 可能真系系西贡到新鲜钓上来🐙
食到最底原来真系有成大半只木瓜, 不上黎好甜好好味
叫左个🐥小食蜜糖爆谷鸡肉槌, 好多爆谷排到个木盘好靓
鸡肉槌焗得够香, 蜜糖甜丝丝好味🍗
跟住到主菜叫左🍝虎虾香辣酱配手工虫仔粉
虎虾好巨形有两只, 仲有虾膏🍤
香辣酱味到几香有红酒味, 仲有芝士tim
好多汁食得几满足😛😋
最后系宝云酥焗羊架,🐏
呢碟实在系几高水准!
加埋侧边既伴菜, 实在系大满足!☺️
Yakult, Grapefruit Juice, Lemon Juice, 好fresh & 酸味味, 好饮, 个杯上面仲有精美既生果
🍹By The Sea 呢杯cocktail 好Fruity 同Refreshing
蓝色既 Curacao 加埋Gin, Blue , Pineapple Juice, Sprite
而最高有 Coconut & Mango Cream, 成个味度都好丰富
饮到最底仲会有惊喜..... 就系..... 真系有只turtle (玻璃) 系最底... 😆😆😆