2020-11-22 2360 浏览
第2次食Cafe Siam,今次决定要写翻篇食评表扬一下佢!😆我响app到book枱,夜晚时间有8折。今次我系星期六夜晚去,客人唔系好多,店员安排位置都系隔左一张一张枱咁,疫情下感觉上食得放心啲!👍🏻👍🏻👍🏻今次order左冬阴功鸡汤啦同原个椰子焗饭。💯😋冬阴功鸡汤佢带酸辣味,属于开胃之选外,裹面有好多菇同鸡肉,饮完系可以好饱的😆 另外佢里面啲香料亦都非常之多,所以味道系好够,有泰国嘅风味。但略嫌有少少咸,钟意食龙尾啲嘅朋友就应该会好喜欢!👍🏻😋原个椰子焗饭呢个椰子焗饭,我俾100分!无论份量定味道都好出色!💯 佢可以选择配鸡猪牛肉或者蔬菜。我今次选择咗蔬菜,令佢饭内嘅椰子汁嘅味道更加之突出,椰子汁香味带少少甜,平衡翻冬阴功汤嘅咸。😋😋😋 见到有好多客人都order鱼,下次再encore可以试埋个鱼! 8折左之后价钱我觉得完全超出所值,大家都可以用Eatigo book位😆。

今次order左冬阴功鸡汤啦同原个椰子焗饭。💯

😋冬阴功鸡汤
但略嫌有少少咸,钟意食龙尾啲嘅朋友就应该会好喜欢!👍🏻
冬阴功鸡汤

😋原个椰子焗饭