2023-11-15
🗯️忽然好想打边炉,比我系铜锣湾揾到叫做街头火锅,主要以台式打边炉,睇到佢用料同汤底上都比较独特,所以试下食一次🗯️几个人一齐食,咁岩我地都口味差唔多,呢个时侯都几多人,我地都等左一阵位就入得,我地已经决定好食边个汤底台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐💬◼️睇佢个名已经非常吸引,好有麻辣口味,佢既豆腐都吸晒麻辣味,仲有鸡红系入面,汤料真系好丰富,仲辣得好刺激添茅台新鲜牛颈脊抓边💬◼️佢比埋一杯茅台,原来系倒系牛肉度,好特别,佢既牛颈脊真系好新鲜,全部都唔会雪到硬,质地好嫩滑又爽口,一下倒晒落锅度,好爽阿特级金钱牛展💬◼️我地真系好大食,每一次都系全部放晒入去,等到熟果阵几秒就无晒,呢个金钱牛展都一样,好有口感,仲包著好多汤汁,又麻又辣,好好食潮州靓鱼蛋💬◼️呢度既鱼旦好正宗,好弹牙又有口感,粒粒都好均匀适中,真系好好食龙趸片💬◼️哇!好厚身,好好食好有鱼味,呢个汤底好食,佢系愈滚都会愈有味,咁样食都唔错时令什菜💬◼️最后食咁多肉,都要食返菜既,呢度既菜好新鲜,吸好多辣汁,好刺激
台式麻辣新鲜鸡红冰豆腐💬
潮州靓鱼蛋💬