2009-06-08
一直见到佢装修, 在上星期五终于开业佢既装修系一大卖点, 座椅及枱系学校常用果种, 加埋一块大黑板, 还有个格仔写值日生, 加上一个挂墙的高清电视(播高清翡翠台), 如果唔系写了甜品的名称同价钱, 真系以为自己返左学校.上星期五入去, 人山人海, 可能系因为开张第一日, 叫左个芒果王国, 味道一般, 不过不失, 不过花奶的份量刚刚好.昨天再去多次, 今次冇咁多人, 叫左个朱古力心太软伴云呢拿雪糕, 可能待应哥哥惊我等得耐唔高兴(其实我预左的, 而且好乐意), 斟左杯暖水给我在等, 期间都同我讲整紧, 窝心非常(其实杯水有另一个用途, 因为心太软的朱古力正常会浓少少, 故此吃完喝一口水可以中和一下.等了十分钟上枱了, 个心太软热度刚刚好, 朱古力的味道不太淡也不太浓, 正合小弟口味, 搭配云呢拿雪糕, 添上朱古力浆, 一绝也.埋单$28, 我住佢楼上, 下次挑战第二样.
埋单$28, 我住佢楼上, 下次挑战第二样.