Brick by Brick今日行完大馆,唔觉意系一条横巷到发现咗间神秘餐厅,见到啲客人系到饮啤酒吹水咁chill,我地都比佢地吸引咗入去。☺️☺️呢到都属于小铺,唔系好多枱,空间感唔错。铺仔细细,主打既系马来西亚菜配西餐,有肉骨茶,喇沙,亦有牛肋条同汁煮蚬等。😊😊我地今次叫咗喇沙配脆炸梅子一口鸡。喇沙汤底带微辣,而且渗出少少椰香。材料都非常丰富,有大量芽菜,青柠仔,豆卜,香菜,面应系掺掺架,油面同米粉两沟,好地道。梅子炸鸡都好搭配,梅子既微酸中和咗炸鸡既油腻感。啱啱炸起既炸鸡热辣辣又好juicy。😆😆另一个主菜我地拣咗玫瑰酒煮卜卜大蚬配蒜茸包。卜卜大蚬完全冇沙,非常鲜甜。玫瑰酒唔会好浓味,食落有淡淡既酒香味但又唔会盖过蚬既鲜甜味。蒜蓉包烘得好脆口,啖啖蒜茸味点埋个玫瑰酒汁,更添风味。😍😍最后我地拣咗椰丝咖椰薄饼。呢个真系好有惊喜,薄饼面头有大量椰丝同芝麻,非常香口。而薄饼有一层焦糖化咗既薄片,非常之脆身,配上本人最爱既咖椰酱,一定要encore再食。💕💕😘😘
Brick by Brick