2005-07-29 6 浏览
寻日同个朋友第一次0黎呢度食0野,叫0左个2人餐, $170, 包starter, 烤肉, 2个curry,0系餐牌任拣~ 仲有一客饼一客白饭~我地starter叫seafood, 即炸鱿鱼圈同炸虾,烤肉叫铁板烧鸡, 好味又嫩口,咖喱方面, 叫了一客咖哩羊, 几好食, 好林, 同一客菠菜芝士波, 呢样我就真系唔系几识欣赏,我以为真系有芝士波, 但我食落似豆腐~ 揾d菠菜蓉浸住,不过d菠菜蓉几好食啰~0野饮方面, 我叫0左杯芒果lassie, 好似乳酪咁~我个fd叫了杯iced rose tea, 好靓0架杯0野~所有食物都味道偏淡, 唔似一般食印度0野咁味道浓烈~或者就好似之前有人咁讲, 佢就番香港仔0既街坊客啦~对我而言就太淡0左d啦~ 我下次会叫佢整浓d辣d~同两位好nice 0既服务员倾计, 原来佢地系brother and sister, 入面仲有个aunt, 煮0野0个位唔记得0左系咩brother, 总之系一家人啦, 住湾仔~佢地都好有礼貌好亲切~若人多来食, 有10人枱,若一家人来食又好好,倾计最0岩, 皆因佢地0黎菜0黎得几慢下,寻晚我地8点半, 食到10点几呀~系朋友
寻日同个朋友第一次0黎呢度食0野,
叫0左个2人餐, $170, 包starter, 烤肉,
2个curry,
0系餐牌任拣~ 仲有一客饼一客白饭~
我地starter叫seafood, 即炸鱿鱼圈同炸虾,
烤肉叫铁板烧鸡, 好味又嫩口,
咖喱方面, 叫了一客咖哩羊, 几好食, 好林,
同一客菠菜芝士波, 呢样我就真系唔系几识欣赏,
我以为真系有芝士波, 但我食落似豆腐~
揾d菠菜蓉浸住,
不过d菠菜蓉几好食啰~

0野饮方面, 我叫0左杯芒果lassie, 好似乳酪咁~

所有食物都味道偏淡,
唔似一般食印度0野咁味道浓烈~
或者就好似之前有人咁讲,
佢就番香港仔0既街坊客啦~
对我而言就太淡0左d啦~ 我下次会叫佢整浓d辣d~

同两位好nice 0既服务员倾计,
佢地都好有礼貌好亲切~

若人多来食, 有10人枱,
若一家人来食又好好,
倾计最0岩, 皆因佢地0黎菜0黎得几慢下,
寻晚我地8点半, 食到10点几呀~
系朋友聚脚倾计0既好地方~
寻晚系星期四, 入座率有9成, 坐0左20人,
只余下几个位~

我会再来帮衬的~