2014-02-15 3310 浏览
临时约左好友食饭、竟然完全谂唔到食乜!最差系连食咩菜都谂唔到最后谂起朋友介绍过京笹、我就向朋友提议了呢间和海港城某西餐厅朋友就择左未试过既京笹餐厅门口已有餐牌、等你可以望下0岩唔0岩食先!无人会出黎烦住你、可以睇几奈都得…赞!当然好饥渴既我都系甘易望两眼、确实唔系天价食物就标左入去一入到去、有个好热心既侍应 (其实可能系老势!)招待我们、带到我们一个二人位、呢度既枱与枱之间较窄!基本上完全听到隔离讲乜  见到里面有些细房、应该系俾订左位、同埋多人既!几正甘㖞!环观四周有两三枱食客以及一两个侍应都系日本人呢度既侍应服务态度几好、但有个问题就系佢地分工有点过份仔细……拿!第一次就当我问错人、我问左个有少少像南亚裔人士野、我想问佢隔离个枱食紧既系乜 "  卖相好吸引甘、甘佢话唔知啦!揾人黎答我之后既每一次落单、同问野(我们做左问题少女、因为太多菜式名字唔知系乜) 都不可以第一次就揾到人帮、佢地都会叫你等阵、再去揾人!可以落单问野既人又经常不在附近我们两个人、食左都好多野、叫左四样野如果个餐牌可以多点图会好点、因为睇落好多名都唔知系乜、同埋个餐牌好像茶餐厅果d甘、过完胶就算每枱都会有碟炸鸡皮
朋友就择左未试过既京笹

"  卖相好吸引甘、甘佢话唔知啦!揾人黎答我

我们两个人、食左都好多野、叫左四样野

每枱都会有碟炸鸡皮、无以为唔洗钱呀!系要廿蚊碟嫁!
我朋友仲要净系食左一旧、我就成碟食晒!生住飞滋都要食
炸鸡皮几脆 、好香口、不过真系好热气!下次唔知可否净系留一碟呢
1.  杂锦乌冬
只乌冬唔错、系扁身既  我朋友话劲钟意
呢煲里面有一只大大天妇罗、一块蟹柳、两三块猪肉
热辣辣甘好正
成煲可以分到四碗、三四个人食都得
最钟意就系只半生熟蛋、一黎就搞搞搞、整熟佢先!!
2. 三文鱼茶泡饭
自从去完名古屋、就爱上左食茶泡饭
茶泡饭其实系日本劲普通劲普通既食物、但我真系一试难忘!于是今次一见到、都即刻叫左同埋好期待
但期望过大、失望更更更大!!
因为茶泡饭味道非常淡  落左芥末落去、好俾饮紧落左芥末既水、好失望啊!三文鱼都无乜味甘!不推介大家食
3.  三文鱼刺身
正!!非常肥美!有五大块
4.  炸露笋
呢碟系我们隔离枱再问个服务员叫既
远望有点像蟹籽寿司
初时仲以为系个服务员唔知我指边碟、讲错
烂露笋咬落去脆脆地、外形像寿司、咬落去暖粒粒、感觉好特别

总括黎讲、对成餐饭都几满意、如果只系普通想食餐饭、价钱就几贵下

走出左间铺、行左几步、有个店员对住门外大叫、系大叫几句日文……我个人理解为:多谢光临!下次再光顾吧
为整餐饭划上了完美既句号!
2014-01-16