2008-03-27
由于星期五放假, 所以星期四呢日提早出街Lunch, 今次仲有另外四个同事一齐话要跟我哋去食好食,之前一晚特登走上去openrice 度揾嘢食, 又畀我揾到呢间好多网友赞好食既日本嘢!又系一路都唔知有间咁好食既嘢㖞~~ 我同食开饭既同事都唔驶点谂, 一定系认佢个「伊势风鱼生定食」($90) 啦!即系杂锦鱼生饭定食! 有两位同事都跟我哋要咗呢个餐。呢个饭咪睇佢细细碗咁, 其实个份量都唔少架! 绝对够食!材料有三文鱼、油廿鱼、海胆、八爪鱼、𫠒红鱼、三文鱼子同玉子,最钟意佢有海胆架! 仲要样样鱼生都几新鲜!! 面豉汤就不过不失啦~ 但系右上角果碗日式炆牛柳粒又真系好好味㖞~~另外套餐仲跟一个日式炖蛋, 呢个真系正到晕! 啲蛋又香又滑呢~~另一位同事个「烧汁鸡扒便当」($88) 都唔错㖞~~ 同事都话好食, 啲𩠌菜好丰富, 同埋材料又平均!另外跟一碗白饭, 不过呢个餐就冇跟个日式炖蛋。仲有一个系「牛扒汁烧定食」($90),同事话一样好味, 不过对男仕嚟讲, 个份量就少咗啲......最后仲有个好好味既甜品「芝麻雪糕」, 好满足呀!! 而家仲要有coupon 的话(系门口有得攞), 就五送一,我
今次仲有另外四个同事一齐话要跟我哋去食好食,
又系一路都唔知有间咁好食既嘢㖞~~
我同食开饭既同事都唔驶点谂,
一定系认佢个「伊势风鱼生定食」($90) 啦!
即系杂锦鱼生饭定食! 有两位同事都跟我哋要咗呢个餐。
呢个饭咪睇佢细细碗咁, 其实个份量都唔少架! 绝对够食!
最钟意佢有海胆架! 仲要样样鱼生都几新鲜!!
另一位同事个「烧汁鸡扒便当」($88) 都唔错㖞~~
同事都话好食, 啲𩠌菜好丰富, 同埋材料又平均!
另外跟一碗白饭, 不过呢个餐就冇跟个日式炖蛋。
仲有一个系「牛扒汁烧定食」($90),
最后仲有个好好味既甜品「芝麻雪糕」, 好满足呀!!
而家仲要有coupon 的话(系门口有得攞), 就五送一,
我哋啱啱六个一, 所以最后六个人只需畀五个套餐既价钱,
每位$83, 虽然都系贵, 但食得开心就得啦!
同埋质素都几好, 值得一试呢~
如果真系要比较, 都系「鱼一丁」好食少少, 啲鱼生再新鲜少少,
不过「鱼一丁」就再贵多十几蚊啰~~
餐牌上面张相同实际碗饭都好近似㖞~~
另外仲有唔少set lunch 可以选择。
Ref : http://hk.myblog.yahoo.com/joycewai616/article?mid=6366