2012-03-14 528 浏览
入到餐厅,大约坐咗一半人坐。我同友人想打横坐,冇哂2人位,所有位都要搭枱。最后拣咗坐八人枱的最左边两个位,张枱仲有1个人加佢个袋"坐"响度。个员工(应该系睇场级数的阿姐)走埋嚟话一定要我地打对面坐。我地话坐住先,一阵多人先调位,我地拉锯咗一阵,佢都唔肯俾我地坐响度,系都要我地调去四人位度,最后调咗啦。OK,我就信你一阵全场爆满。点餐,点了细牛肉面($51)同埋云吞上海面($45)。牛肉面啲牛肉都几腍同入味,个汤就好油,面质好似浸太耐了,好腍;云吞上海面:哇,得2粒云吞,仲少过十几蚊一碗𠮶啲㖞!佢仲要价值$45,𠮶两粒云吞真系贵,又唔好食。侍应放低碗面时,就咁放响一边,唔系放去我地面前,仲要好大力咁放低 当人地仲有成半碗,佢都可以唔问一句就收人地啲嘢,见到唔止一次添,几个侍应都系咁!冇再帮衬的必要,食到一肚气呀!

点餐,点了细牛肉面($51)同埋云吞上海面($45)。

冇再帮衬的必要,食到一肚气呀!
2012-03-13