2023-10-13 18 浏览
朋友生日就特登去呢度庆祝,因为佢特别想食铁板烧🤣前菜:冻粟米汤,上面配上烧过嘅粟米,另外仲有渍蕃茄,清新鲜甜龙虾汁蒸蛋充满龙虾嘅香味,蛋嫩滑无比,入面仲有少少鱼片同埋紫苏花银鳕鱼配红椒汁:成个犯罪有记忆点就系呢一道菜,红椒汁喺出面系食唔到,味道系酸酸辣辣咁,但系又冇抢到银鳕鱼嘅香味沙巴虎虾:未煮之前俾我哋睇过,真系好大只,用咗虫草花忌廉汁去翻炒虎虾,汁嘅味道新奇好味,虾肉比较厚实南非鲍鱼:用咗香浓鸡汤去煮鲍鱼,饮到啖啖嘅骨胶原鹅肝多士:上面用咗苹果醋嚟中和鹅肝嘅油腻感,鹅肝充满油脂,份量十足烧美国牛肉:今次系用咗封门柳,好香牛肉味,亦都有口感,最钟意配昆布盐一齐食最后仲有高菜炒饭、面豉汤、焦糖多士同埋开心果雪糕,真系大满足
朋友生日就特登去呢度庆祝,因为佢特别想食铁板烧🤣

南非鲍鱼:用咗香浓鸡汤去煮鲍鱼,饮到啖啖嘅骨胶原