2020-11-15
友人推荐呢间工厦入面嘅黄小店,都真系几有工厂饭堂feel🤨, 堂食位同厨房系打对面两个单位,无人接待,自己揾位坐低睇menu,再行去对面厨房门口落单俾钱,茶水,餐具自取,要茶包就要放低2蚊一个,隔离个碗仔好多个两蚊👍🏻,真香港人好自律嘅。友人叫左剌身并盘加个白饭,有几款贵价剌身,油甘鱼,剑鱼腩,珍宝带子,有头甜虾,仲有海胆,不过少贵$250蚊,样样都新鲜鲜甜,份量都足。我发现有西餐之后,就叫左个俄罗斯忌廉牛肉宽条面再加30蚊转餐有齐沙律,汤,饮品,呢个性价比好高,靓仔话呢个宽条面系即刻整所以等耐d,我完全唔介意等多阵。宽条面份量好足,忌廉汁浓稠好香,而且食到微酸,应该有加酸忌廉,虽然我唔知系咩牛肉,但有好多旧,同有牛味而且滑,完全唔un,食到咁上下真系几漏,但又好味㖞。另外我哋再叫左烧油甘鱼较,劲大旧啰,$75蚊咁大旧好扺食,而且烧得唔错,个汁少少酸几好味㗎,另外鸡泡鱼干系本人喜爱,味道正常。下次会再帮衬,试其他西式野。
下次会再帮衬,试其他西式野。