2021-07-22 118 浏览
食左两次,觉得真心值得推介,不论选料食材,烹调,摆盘,都feel到店主好用心去做食材好新鲜,沙律菜全部好靓,串茄都系靓货,平时自己买都要$1.x一粒食左两次牛油果都系熟度刚好,系最好食嘅状态所有食物无太重调味,但会食到食材新鲜味道鸡蛋我就自己另外加盐,炒滑蛋够滑D野食唔会太油,亦唔会太㶶,煎得刚刚好,我从来都觉得煎野系要刚刚好熟就最好食,其实系要有心机慢火去煎,完全食到店主份心机美中不足系略嫌鸡蛋唔够味,如果转用其他鸡蛋就更完美面包好好食,烘得刚刚好,唔会太硬又够脆,又香Cappuccino 略嫌奶太多Latte ok, 手冲咖啡好饮全部咖啡冻热都唔会加糖,我男友唔系饮开咖啡,但佢都接受到杯冻cappuccino无糖,因为本身d咖啡都ok环境方面十分舒适宽敞,店面唔细但只有十个位左右,真正可以放松心情享受一下虽然附近有好多间cafe食物咖啡都唔差,但无奈香港寸金尺土,要赚钱始终好多cafe都系坐到好逼,希望呢间咁有心嘅小店可以维持到落去💪
食左两次牛油果都系熟度刚好,系最好食嘅状态
所有食物无太重调味,但会食到食材新鲜味道
鸡蛋我就自己另外加盐,炒滑蛋够滑

美中不足系略嫌鸡蛋唔够味,如果转用其他鸡蛋就更完美
面包好好食,烘得刚刚好,唔会太硬又够脆,又香
Cappuccino 略嫌奶太多
Latte ok, 手冲咖啡好饮
全日早餐

全日早餐轻量版