2021-08-25
星期六下昼约咗朋友行山,出发前享受下轻松嘅放假时间,揾咗间唔错嘅西餐厅食午餐,原来我都好耐冇食过炸鱼薯条啦最先上菜嘅系肉丸意粉,肉丸有四粒,形状唔算太圆,应该系自家手工制嘅,咬落好有肉汁又有口感!意粉比较厚身少少,好有咬口,我好钟意呢种厚度,而且煮得够干身,配上茄汁酱,一流!蒜香虾球应该都有10几只虾,份量都几多啊!虾球弹牙, 食落充满着淡淡的蒜香及牛油香味, 拎开少少虾就见到底下是充满住蒜蓉同牛油汁,原来落足料!主角系炸鱼薯条,有两大块,鱼柳外皮炸到好香脆,用刀一切即刻切开,见到入面嘅鱼肉仲系有鱼汁的,我觉得鱼柳就咁配上少许柠檬汁就已经最简单最好味,而且食落唔会觉得油腻, 应该系炸到啲油都已经迫晒出嚟,薯条份量都好多, 无论系鱼柳定薯条, 新鲜炸出都系咁好食最后叫埋野饮吹下水就好好feel~估唔到杯Ginger Ale Ginger Beer几好饮!! 好劲的梳打气泡, 少少甜, 唔会好重姜味, 饮完好过瘾!平时好少坐出面的位, 估唔到食住西餐坐外面又几好feel~
最后叫埋野饮吹下水就好好feel~
平时好少坐出面的位, 估唔到食住西餐坐外面又几好feel~