2023-07-12
经过观塘东广场,见到有一间别树一格嘅西餐厅🍴装修简洁,走文青风路线。环境舒适,有种令人恬静淡然嘅感觉🌿 我系晚餐时段去食饭,人流吾多,坐得较为舒服。我地叫点咗一份明太子甜虾扁意粉+黑松露杂菌宾尼迪蛋酸种面包。明太子甜虾扁意粉🍝汁酱好多,几乎每条意粉都沾有明太子酱;而且餐厅选用扁意粉,能够充分挂汁系意粉上。个人口味偏淡,略微觉得意粉有啲咸,意粉质地偏软腍。甜虾一般,食得出吾系新鲜嘅🫢黑松露杂菌宾尼迪蛋酸种面包一份有两件,有沙律菜🥗伴碟,酸酸甜甜,几开胃。黑松露味道香浓,杂菌份量多,但偏油。鸡蛋🥚餐厅标明系选用兰王蛋,切开系金黄色流心嘅。个人认为荷兰酱麻麻地,吾太香,奶味吾重。酸种面包🥖系偏硬身,比较普通。饮品方面,特饮巨峰提子柠檬梳打味道吾错,卖相满分👍🏻 但略厌柠檬味淡,梳打气泡少。整体嚟讲,味道质素中规中矩,环境舒服,适合想要宁静享受时光嘅朋友仔。