2018-04-13 55 浏览
今日老公讲有间鸡煲放题,抵食又有质素!我一听到就二话不说约左今晚食,打去约好彩仲有位😆😆😆间餐厅位置都好方便,连我li个路痴黎讲都可以揾到😌餐厅环境都舒适,又有电视睇,最岩我老公,坐左20分钟左右,已经开始坐满人🙃向鸡煲未上前我地当然去拎d前菜黎医下个肚先,分别拎左咖喱鱼蛋,拍青瓜,腌萝卜同埋猪红,d青瓜同萝卜好开胃😝!而今晚嘅主角当然系鸡煲la 😏我地选择左BB辣,一上菜时已经系熟左所以可以即刻开餐😝两个人有成半只鸡,真系非常之有份量,值得一提嘅系酱汁非常香浓加埋炎茜嘅香味,一个字正,就算d鸡肉大大件非常入味,同埋无谂过鸡肉甘嫩滑,完全无雪味👍🏻👍🏻👍🏻俾个like你,我地好快就清左半只鸡,开始黎打边炉la,作为一位女士真系非常之钟意佢地d肥牛系无咩肥膏,但可以保持肉质软滑而且牛味香浓!encore 左几转😌而其他边炉配料都系好多元化同埋任食嘅,最重要嘅系都好新鲜,同埋要提嘅系,汽水啤酒任饮,真系食得好开心呀😌一个人埋单200都吾洗!非常之低食!仲要向铜锣湾区😍一定会在黎食!
2018-04-11
  • 鸡煲