2023-04-14
近排转左黎鲗鱼涌返工,一直有听闻呢间既咖喱饭好好食,但每次12点搭2左右落到嚟都已经好多人排队🥲今次同事特登提早左少少落嚟攞位,终于等左15分钟之后入到去🥹佢出名既咖喱饭就已经有7款咁多,另外仲有各款既忌廉乌冬同定食,以小店黎讲选择都算几多。第一次黎当然要试试店舖推介既猪软骨咖喱饭喇!😌一黎到见份量都几大,佢既咖喱唔系个种好浓稠既,系偏向日本家庭式既汤咖喱,未必每个人都中意,但佢食落比较清爽,味道唔错但未算突出。但反而我觉得猪软骨比较有惊喜,煮到非常腍身,味道亦好够😋但同咖喱摆埋一齐就有少少盖过左咖喱既味…所以店家可以考虑将个𩠌分开摆会好啲…大概食左大半个钟,食完出黎仍然有好多人排紧队。总括黎讲,呢间系比较有诚意、价钱合理、味道亦唔错既小店,但系未算好惊艳,所以系未需要排半个钟或以上就真系见仁见智啦~