2011-04-20 1453 浏览
今日我生日, 朋友知道我一直都好想食芝士火锅就带左我来E间瑞士餐厅食正宗的芝士火锅了!环境方面: 地方唔算好大, 但胜在装饰得好有外国风格. 好像置身于瑞士农场的屋舍内,感觉温馨~服务方面: 可能服务员唔够多, 上菜比较慢, 连卖单都要等.食物方面: 真系唔错!!! 好食到停唔到口~ 送上美美牛油及面包 烘瑞士芝士配新薯、酸洋葱仔、酸青瓜仔: 个烘芝士一来到,就闻到真正芝士的臭味. 啖啖芝士咁食真系超级满足!!! 从未食过咁好食的芝士!!! 菠菜芝士火锅配鸡肉,面包,及蔬菜: 主角真系主角~! 其实本来想试下酒类的芝士火锅, 但朋友唔好, 所以就叫左E个. 但都完全冇失望! 个芝士味好重, 加上菠菜的鲜味, 完全带出芝士火锅精华! 最重要的系一D都唔流. 食整D芝士都唔放过~真系太好食了! 瑞士炒牛仔肉配磨菇忌廉汁薯饼: E个又系一流! 个汁好creamy同埋个牛肉好滑. 个磨菇忌廉汁味道重得来又唔会盖过牛肉的味道. 个薯饼就外"翠"内软. 配埋个汁一齐食真系正~~~!!!p.s: 不过E到连水都要收钱的....

食物方面: 真系唔错!!! 好食到停唔到口~

送上美美牛油及面包

p.s: 不过E到连水都要收钱的....
美美牛油
烘瑞士芝士