2021-07-10
「用心❤️做的饺子」上次朋友带完我黎食之后,我简直就一试爱上🥟🥟和🍰🍰所以趁今日收工得闲又要再嚟食多次😍😍今次我醒呀~特登一朝早打嚟预订巴斯克蛋糕🍰劲好彩有开心果味、提子冧酒、原味,每样都留咗一件👏🏻👏🏻嚟嘅时候因为系平日而且早过7:30pm, 所以我同朋友两个人都可以坐四人枱✌🏻咁就可以将啲嘢食摊开晒慢慢食😋😋我同朋友始终都系最钟意食煎饺🥟试咗佢哋招牌嘅「芫荽猪肉饺」👍🏻👍🏻👍🏻大推💯💯讲紧系我本身都唔好芫荽,但呢款🥟配搭得好好,独特嘅芫荽味衬托出猪肉的鲜味😳必试!另外白菜猪肉饺、韭菜猪肉饺、粟米鸡肉饺,上次食过今次返寻味😋仲叫咗麻辣鸡翼、卤水猪肾,想讲佢嘅麻辣汁真系都几正👍🏻系佢哋舖头独家配方,要主动问店员先有架😛如果钟意食辣嘅,不妨加啲入醋,再点饺子食,食到停唔到口👅👅❣️❣️❣️最后最后一定要留肚食佢嘅日式芝士蛋糕🍰即系而家好hit嘅巴斯克蛋糕😚蛋糕入口即溶😳而且好重料,开心果味真系好似食紧一粒粒开心果😍提子冧酒个底真系有好多提子🍇原味始终系我最钟意嘅味❤️一啖接一啖就食咗三件蛋糕😨真系好好好好食㗎!!强推💯💯好食到我最后买咗6️⃣个原个蛋糕😅😆😆要拎返公司分享俾同事~~重点系$25/$30
好食到我最后买咗6️⃣个原个蛋糕😅😆😆要拎返公司分享俾同事~~重点系$25/$30件呢个价钱出面真系买唔到🙈
依家香港越来越多人钟意食饺子🥟除咗煎饺仲有汤饺,仲可以配埋老板娘亲手整嘅日式饭团🍙老板娘系日本人嚟㗎,所以好有风味🥰🥰疫情去唔到旅行,都可以过吓瘾~~
呢度嘅老板同店员都好有亲切感☺️家的感觉👍🏻地方又阔落,坐得自在舒服😌干净企理,食得都好放心👏🏻
「家后」已经成为左我固定饭脚嘅地方😋😋