2021-11-15
好挂住泰国🥺 上网见呢间餐厅好似都几地道同几chill,就决定特登入元朗食👻🧡一嚟到已经觉得气氛好好😛 餐厅播住泰文歌,加上啲装饰,好有去左泰国酒吧既feel🇹🇭😽 食物亦都好唔错!坐低后佢有一小碟前菜,有啲爽口青瓜同萝卜🥒,酸酸甜甜咁,几开胃!我地3个人仲叫左个细冬荫公汤,每人都分到大概2碗! 佢好特别用个煲仔装住🥘热辣辣👅 入面都好足料🦐🍄酸辣度刚好!仲好香泰国香料味!主食方面,叫左青咖哩鸡🐤 +薄饼!青咖哩充满唔同既香料,超级香!如果辣多少少🤏🏻就更好!仲有我好喜欢既泰国茄子呢!鸡肉都滑luetluet💓食咖哩点少得薄饼🤤一碟有4大块,呢度既薄饼好好食!! 好香牛油味,但又唔会油腻🤤点咖哩食一流!主食仲叫左个pad thai!!👻 摆盘好靓呢!用薄薄既蛋膜包住金边粉,再喺中间插上虾串🦐💓 金边粉炒得刚好,唔会太湿/干😛 味道亦好好,侧边都有啲芽菜,花生碎等比你按个人口味加落去个pad thai度💛 马拉盏炒椰苗😋呢个菜好好食!佢好大份,而且好香!椰菜苗都好新鲜,唔会淋晒咁,好入味呢😽🤍 值得encore!
仲有我好喜欢既泰国茄子呢!鸡肉都滑luetluet💓
马拉盏炒椰苗😋