2020-11-16 202 浏览
去花系cafe当然要揾返啲同样钟意打卡嘅朋友仔去☺️之前呢间cafe坐立喺尖沙咀嘅时候,我已经有bookmark佢🤩 无谂过佢而家搬左黎铜锣湾🥰 铜锣湾又多左个揾食好去处啦😆🤎Tiramisu pancake 🥞$108✮呢个pancake好cute cute~佢外型劲涨卜卜~食落就完全唔系𠮶啲梳乎厘pancake𠮶种富有空气感嘅soufflé 🤣 佢似涨卜卜又厚身嘅热香饼✮ 佢真系又好玩又得意又好食!😍 喺个pancake侧边会插住一支注满左espresso 嘅dropper~之后就可以挤咖啡落个pancake度(最搞笑嘅系:我同朋友想挤啲咖啡喺啲cream嘅面度,佢系会流落嚟,唔会渗到入去~建议大家去食𠮶阵要直接插dropper入去旧pancake度,先好挤咖啡落去哦😂)✮最欣赏嘅系佢个pancake中间有层乳酪😍 有啲酸酸甜甜真系开胃好多~食完main dish再食佢都唔会觉得滞同漏~🍤花漾虾炖意大利饭 🍚$138✮我又再一次突破左自己啦🥰 不得不赞呢道虾系真系好好食~一啲臭腥味都冇~ 成道菜基本上系一个几香蒜茸牛油味嘅risotto😍 所以啲虾其实真系好入味~又够鲜嫩爽口弹牙🤤✮

去花系cafe当然要揾返啲同样钟意打卡嘅朋友仔去☺️

🤎Tiramisu pancake 🥞$108

🍤花漾虾炖意大利饭 🍚$138
✮另外个Risotto嘅忌廉汁都好creamy,啲汁能够覆盖到每粒饭粒,又唔会过多🥰 同埋啲饭粒都唔会好稔身,有烟烟韧韧嘅口感,煮到岩岩好😋而且粒粒饭粒之间仲有拉丝芝士😍😍
✮ 本身以为个汁可能系加埋食用花黎煮而形成花味嘅汁🙈但其实系喺个饭上面撒上食用花瓣碎,我自己就觉得花味就唔太重,不过第一次食有花味嘅risotto感觉都几特别~

🌹玫瑰花茶 🍵$48
✮打卡一流🥰因为真系好靓~ 好香玫瑰花茶味~两者嘅balance做得几好~
✮侧边仲可以加蜜糖落去~自由落糖浆真系劲岩我呢啲惊饮甜野嘅人🤣

呢度环境都几靓,坐得又几舒服~真系劲岩钟意花花嘅朋友仔啊🌸🌸
玫瑰花茶
花漾虾炖意大利饭