2024-04-04 627 浏览
讲到中环嘅宵夜好去处🌙,除咗酒吧,梗系唔少得有得食嘢有得饮嘅居酒屋啦🍶!今次我哋嚟到一间位置方便🚦,又开得够夜嘅居酒屋,呢度星期五、六会开到凌晨三点㖭🕰️。.🐥炸鸡皮饺子($78)炸鸡皮作为饺子皮真系好吸引😍,外层炸出嚟香口,而且食得出浓郁嘅饺子馅味🥟,里面嘅肉香同埋调味好吸引。配埋有柚子酸香味嘅饺子酱油🍊,味道好夹。.🐟葱呑拿鱼腩小卷($138)卖相好靓,望落吞拿鱼蓉够澎湃🎏。食物既有鱼蓉嘅软绵口感💕,亦都保留住少少吞拿鱼刺身角切嘅感觉🔪。里面嘅寿司饭本身已经有少少调味🧂,配埋吞拿鱼同埋香葱味道满足😆。.🐷豚肉大根煮($108)除咗有日式煮物嘅甜香味道之外♨️,酱油香同埋豚肉嘅油脂感亦都好夹👅,唔会太腻得嚟好香😝。而且豚肉嘅口感整得好好,肉质软腍腍🫦,甚至到入口即溶㖭,五花肉嘅油脂、胶质好正🙌🏻。.🐔鸡皮($68)几大寸,满满嘅鸡皮串成风琴型🍢,够满足。食到串烧嘅香口🔥,同埋鸡皮嘅油脂感。.🍢鸡肾($48)同样系份量较多,大大片👅,食落更加有口感。而且鸡肾咬落爽脆🫦,又有肾香味,啱晒送住酒咁食🍶。.♨️关东煮甜甜香香嘅关东煮酱汁好入味💕,一咬落去里面嘅甜香、酱料香🤩,已经系口里面流出嚟。而
🐥炸鸡皮饺子($78)
🐟葱呑拿鱼腩小卷($138)
🐷豚肉大根煮($108)
🐔鸡皮($68)
🍢鸡肾($48)
♨️关东煮
甜甜香香嘅关东煮酱汁好入味💕,一咬落去里面嘅甜香、酱料香🤩,已经系口里面流出嚟。而且都煮得够软腍,好味😋。
2024-03-28