2024-03-02
平日都成日喺面包舖🍞买嚟做早餐或者轻食☀️,呢间喺土瓜湾嘅台湾面包舖名店🇹🇼,除咗有西饼面包之外,仲有埋手摇㖭🧋,所以我哋一于过嚟试下。.🇯🇵大阪烧($16)里面真系有大阪烧嘅配料💕,有烟肉、椰菜、日式照烧酱😋,好特别。.🌭美味热狗堡($19)份量好多😆,而且俾钱嘅时候店员会即场加埋酱料🥫,令到面包唔会吸咗湿气,可以拣茄汁、芥末、沙律酱💦。.🇲🇴葡式蛋挞(三入)($24)见到门口有一个摩天轮式嘅葡挞架🎡,真系好吸引,而且味道几好👍🏻。.🍠紫薯麻糬(三入)($15)外层嘅紫薯粉好香,食落中间烟靭口感🫦,仲有麻糬馅,麻糬感满满👅。.🍇燕麦葡萄干软曲奇($12)食落嘅有燕麦嘅烘焙谷物香味🌾,仲有提子干嘅果香🍇,配埋软曲奇嘅口感好夹。.🌰夏威夷果仁白朱古力软曲奇($12)夏威夷果仁香好正😝,配埋白朱古力同埋曲奇牛油香嘅经典配搭💕,好香口。.🍪双重朱古力软曲奇($12)朱古力味好浓郁🍫,配埋软曲奇软绵又香嘅感觉👅,朱古力控要试下!.🥭芒果乳酸梳打($28)呢度仲有好多款台式手摇茶饮可以拣🧋,而且价钱好抵💰。呢款嘅芒果同酸味都好出。
🇯🇵大阪烧($16)
🌭美味热狗堡($19)
🇲🇴葡式蛋挞(三入)($24)
🍠紫薯麻糬(三入)($15)
🍇燕麦葡萄干软曲奇($12)
🌰夏威夷果仁白朱古力软曲奇($12)
🍪双重朱古力软曲奇($12)
🥭芒果乳酸梳打($28)