2023-06-05 97 浏览
今日同朋友嚟到旺角打边炉,放题120分钟,打算食番餐劲嘅!选择左M5M8和牛Set,有澳洲M5和牛牛肩胛、澳洲M8臀腰肉心、澳洲榖饲牛臂尖、美国安格斯牛板腱、美国安格斯牛颈脊、美国安格斯牛背峰、美国安格斯牛骨髓等多种靓牛肉!仲有海鲜北吉广岛蚝、石班鱼片、越南虎虾、原只鱿鱼仔等!全部都系贵价靓食材!汤底方面选择咗日式寿喜烧汤底,仲有两只生蛋奉送!日式传统食法系将蛋白蛋黄捞匀,再将煮熟嘅牛肉沾上生蛋汁一齐食。落单方式系用app点餐,叫左无几耐就送上枱,好有效率!叫左好多肉类,最推荐都系澳洲M5和牛牛肩胛、澳洲M8臀腰肉心,油花靓,入口软嫩有牛味!猪肉方面推荐鹿儿岛黑豚肉,肉质非常软熟!除咗用app点餐之外,都可以系食材bar 自己挑选食材!有牛丸、墨鱼丸、芝士肠、蟹柳等,菜嘅选择都有好多!可以慢慢拣慢慢食!仲有调料bar,可以自己调配合适嘅酱汁,推荐黑蒜油酱油同芝麻酱!饮品吧,都有分冻同热,因为身体因素唔太饮冻野,店员都好好咁拎咗支室温饮品俾我!整体呢一餐食得非常之满足!火锅材料多,环境阔落,店员服务态度好!适合聚会一齐嚟!