2020-10-28 456 浏览
小锅米线系元朗应该都几有名气的, 论出品, 比起谭仔应该高几班, 但始终系小店格局, 仍有改善的地方.中午去到, 等了几分钟就有位,  店内以四人台为主, 也有几张小枱, 但不论2/4人, 张枱都比较细,加上台与台之间, 唔好讲1.5米距离, 连0.5米都做不到, 有些几乎系背贴背的,  唔知佢点样可以过到之前的审查了.  四人台中间也没有隔板的,  如果同三唔识七的人一起坐住食, 相信感觉唔会良好, 但来帮衬的街坊食客, 好似对此已经习以为常, 有得食就可以了.话说今次我一个人入到去, 店员指住张两人枱叫我搭台 (已经有个食客在吃), 我立即说不坐,还好店员都叫我改坐另一张四人枱, 但讲明都一样要搭枱的 (最后有两个人坐在对面)讲番食物, 餐牌已经有十几款什锦米线, 例如过桥 / 江川 / 昆明 / 大理  等等, 每款米线的配料都不同, 我今次点的是江川, 配料有 虫华花 / 野菜 / 猪肉 / 皮蛋 / 腐片等, 材料舖满晒成个碗面, 而且汤底唔咸又无乜味精, 单以米线来讲, 品质真系无得输的,  但饮品就普通过普通, 叫冻奶茶少冰, 一样都系好多冰的, 而且茶味欠奉,  就不要
小锅米线系元朗应该都几有名气的,

单以米线来讲, 品质真系无得输的,
但饮品就普通过普通, 叫冻奶茶少冰, 一样都系好多冰的, 而且茶味欠奉,  就不要太期望有几好了.

2020-10-26
  • 江川米线