2022-04-13
岩岩个weekend 本身打算去深水埗一头揾下啲新cafe 帮衬下,点知行行吓畀我见到呢间好有特色型格嘅美式汉堡包店。净系睇个布置同靓靓餐牌已经深深吸引左😍而且撞正佢岩岩开舖唔洗等,决定改变主意帮衬一下佢地!店舖舖面不算好大但细心布置,彷如致身美国嘅食店。细心啲留意劲多猫相关嘅装饰同挂画,唔讲都知店主系爱猫之人🐱🍔𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝔹 $➌➑ 小店推岀Burger of the Day,只系$38 就可以品尝大大个汉堡包。价钱平平但制作绝不马虎,足料120g 牛肉汉堡牛味极香浓。简单又传统车打芝士同埋蕃茄,加上烘到脆边嘅面包同特色酱汁,蔗渣嘅价钱烧鹅嘅味道,不得不试!🍟加 $➊➋ 细薯条食汉堡无理由无薯条,加12蚊有一份都唔细嘅细薯条,面头洒上惹味嘅味粉,食嘅时候小心呛喉🤪即叫即炸新鲜仲要粗薯条,几有诚意!🥪纯牛肉烤芝士治 $➏⓿十分美式风味嘅toast,坦白说好滋味但一个人食一份会有啲heavy! 如果2个人share 每人半份就岩岩好🤤净系芝士都用左车打、马苏里拉同忌廉芝士三款,搣开嘅时候拉哂丝。纯牛肉偏膻味但系接受到程度,食落反而觉得几浓味几有特色🐄多士烘到脆边夹埋秘制酱汁真系好食到
🍔𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝔹 $➌➑
🍟加 $➊➋ 细薯条
🥪纯牛肉烤芝士治 $➏⓿
十分美式风味嘅toast,坦白说好滋味但一个人食一份会有啲heavy! 如果2个人share 每人半份就岩岩好🤤净系芝士都用左车打、马苏里拉同忌廉芝士三款,搣开嘅时候拉哂丝。纯牛肉偏膻味但系接受到程度,食落反而觉得几浓味几有特色🐄多士烘到脆边夹埋秘制酱汁真系好食到收唔到口🤭
🐾满爪泥巴 $➌➏
餐厅其中一款招牌饮品,其实系朱古力奶。仲有一旧猫爪形状嘅糖胶🐾美式通常都重甜,无嗌到少甜就真系有啲太甜🤐大家order 嘅时候要用翻美式standard 去衡量啊!
🍵抹茶牛奶 $➍⓿
可惜当日佢地无麻糬试唔到,叫左杯抹茶牛奶,食完重味野饮都几舒服,如果有埋麻糬一定仲正!奶泡好soft 比例不错。唔饮太甜嘅都系建议少甜!😛
📍Lady Gourmand
深水埗南昌街86号地舖