上星期六见好太阳,我就去咗TKO海滨长廊附近嘅呢间欧陆风体育酒吧餐厅食咗一餐chill lunch。餐厅都有枱可以坐出面晒太阳,又可以坐入面,坐梳化凉冷气睇电视。我怕晒又热,所以拣咗坐入面。11月有HK Wine and Dine Festival 饮食推广活动里有优惠套餐HK$148就食到 3道菜+1饮品嘅午餐。Salad of the Day.是日是海鲜沙律,有鲜甜的蚬肉和鱿鱼、爽脆清甜嘅沙律菜、清甜嘅车厘茄配橄榄油,好开胃呀~Fish & Chips.炸鱼鱼肉几嫩滑,只系啤酒炸面糊比较厚一点,唔够脆.个他他酱整得好好食,一少杯不够配2件炸鱼,所以我要求店员帮忙添加一些😄.厚肉薯条,香脆,份量刚好.仲配有凉拌卷心菜 (coleslaw),我好耐冇食,觉得整得好好食😋Tiramisu.平凡的卖相,但我觉得好吸引.比较多意大利软芝士,口感软绵creamy,但食完唔会好漏.配低下伴碟装饰嘅朱古力酱一齐食,味道变得与别不同,好好食㖞!Cranberry Juice.拣咗杯红莓汁,含有丰富的维他命C、E和多酚类,可抗氧化、增强免疫力和抗衰老,好有益㗎!📌提提你:.Wine & Dine Fe

Salad of the Day

Salad  of  the  day

Fish & Chips
.炸鱼鱼肉几嫩滑,只系啤酒炸面糊比较厚一点,唔够脆
.厚肉薯条,香脆,份量刚好

Tiramisu
.平凡的卖相,但我觉得好吸引
.比较多意大利软芝士,口感软绵creamy,但食完唔会好漏

Cranberry Juice

Cranberry  Juice

📌提提你:
.Wine & Dine Festival 推广期系2022年11月1-30日
2022-11-19
Salad  of  the  day