2023-01-28
将军澳唐贤街 翩汇坊海旁一带有好多酒吧餐厅,每间都各有特色,多数更有户外坐位,除左可以饱览附近优美环境外,养竉物嘅主子更加可以带埋心爱嘅竉物,坐系户外用餐。Le Marche Steak & Frites 系其中一间好有质素嘅餐厅,餐厅装修简洁高尚,坐位舒适,店员亦好有礼貌,值得一赞👍🏻。🍹Blue Lagoon - 颜色好靓,浅蓝色,好有海洋感觉,一杯带柠味嘅有汽特饮。🍹 Shirley Temple - 呢杯浅红色,带果味嘅有汽特色饮品。🍄 SAUTEED MUSHROOM 炒蘑菇简简单单以牛油炒香切片蘑菇,蘑味好浓厚,菇迷必点👍🏻🦞FRESH WHOLE BOSTON LOBSTER 原只新鲜波士顿龙虾 - 龙虾已预先切成一件件,再放入少许蘑菇及芝士烤炉原只上好有睇头,龙虾面头芝士烤成金黄色泽,芝士味道唔会太浓龙虾嘅鲜味依然系整道菜嘅主角;龙虾爽口脆弹,由于预先已切件,所以食得好方便😃。🥩NATURAL HOLSTEIN BEEF RIBEYE呢度嘅招牌菜式 - 美国特选级天然「黑白牛」肉眼扒牛扒底面烤得微焦,上枱已非常吸睛,order左5成熟,切开颜色粉嫩,入口嫩滑,牛味浓郁,
🍄 SAUTEED MUSHROOM 炒蘑菇
简简单单以牛油炒香切片蘑菇,蘑味好浓厚,菇迷必点👍🏻
🦞FRESH WHOLE BOSTON LOBSTER
原只上好有睇头,龙虾面头芝士烤成金黄色泽,芝士味道唔会太浓
🥩NATURAL HOLSTEIN BEEF RIBEYE
呢度嘅招牌菜式 - 美国特选级天然「黑白牛」肉眼扒
牛扒底面烤得微焦,上枱已非常吸睛,order左5成熟,切开颜色粉嫩,入口嫩滑,牛味浓郁,尤其中间带有些少根位位置,牛脂更加香浓,果然系招牌菜式👍🏻。
而且肉汁好多,烤功了得👍🏻