2020-03-03 577 浏览
一星期同baby食第2次西餐,上次食扒,今次转阵食海鲜!接放工后揸咗去土瓜湾揾到呢间Oyster Station, 印象中N年前食过2次,都系唔伏嘅!今次适逢唔记得咗几多周年,全线嘅餐厅都做紧A La Carte七折优惠!$10蚝除外! 一坐低我叫咗支Sileni Sauvignon Blanc,因为想俾baby知平酒都可以好好饮,争在配咩食物!再叫个海鲜拼盘!其他就等食完先叫,想有d次序食!想提大家,其实Sauvignon Blanc衬海鲜冷盘9成都无死,男士们记得喇!所有海鲜都好新鲜,不得不提生蚝,我拣左一半爱尔兰一半苏格兰。拣爱尔兰嘅原因系我上年过咗去working holiday,喺海边即开即食,所以试一试香港嘅水准有冇太大差异!答案系无!仍然保持到当地嘅海水味!劲清甜!苏格兰我就冇去过啦,但系欧洲嘅海水都差唔多,我会赞我good choice!!!后点了一份炸薯条同Pepperoni pizza。薯条合格,但主要系for baby!Pizza就中规中矩啦,系个饼底似系叫货返嚟,有d美中不足,但芝士劲拉丝搭够,俾8分!最后都要叫$10蚝,唔叫对唔住自己!今次系南非蚝,够甜!但唔
一星期同baby食第2次西餐,上次食扒,今次转阵食海鲜!

后点了一份炸薯条同Pepperoni pizza。
Pepperoni  Pizza

最后都要叫$10蚝,唔叫对唔住自己!今次系南非蚝,够甜!但唔够爱尔兰肥美!

埋单800几,但食咁多又开支酒,合理价钱!

我决定3月要再惩罚oyster station! d蚝实在太正!试过喺九龙某一间酒店食buffet,啲生蚝过水过到冇晒味,可能系食物安全理由,太浪费!
2020-02-27
Pepperoni  Pizza