2019-06-07
近排好耐都无返葵芳食饭啦,估唔到上个星期返去,见到恒基又执过晒位,开左间老凤冰室! oh...怀旧野我钟意啊!呢度有以往旧村既feel,以前细个系旧村大,医前虽然无钱,但好开心,真系好怀念!讲返d野食先,初先以为都系一般茶记d野,但原来唔系㖞,d野都几特别㖞!果日一个人自己叹,叫左唔多野,先黎一个泰式虾饼,用玻璃杯装住,下面有鲜果沙律,卖相唔错! 食落虾饼好脆口,配埋泰式酸甜酱就prefect,食埋个salad无咁腻!食完小食,当然要叫返个主食啦, 仲以为系普通干炒牛河,no....我叫左安格斯牛腩炒河,呵!唔系好豪je, 都系牛腩,不过安格斯咁解咋嘛! 个牛河都炒得几好食,好多汁下,牛腩好多又淋,唔错! 配埋炒河一齐食无得顶!最后饮野一定会叫杯特式d既...我叫左杯飞仔华田,其实即系华田加vanilla雪糕,上面仲有d华田薄脆添,虽则好邪恶,但好好饮,正! 最like华田啦!以冰室黎讲呢度quality都唔错,而且d野几特别,几好!
以冰室黎讲呢度quality都唔错,而且d野几特别,几好!