咸丰年前已经bookmark左呢间原本位于上水嘅鸡汤专门店,不过上水真系冇乜几可会去🙈早几日出旺角买game终于顺便可以试吓旺角分店水准✌🏻平日lunch hour等左大约15分钟,同男友叫左两个餐share~⭐️醉香鸡汤饭(少饭)💰5️⃣2️⃣餐牌明明写住醉香鸡系生滚鸡所以烹煮时间会比其他耐,但反而系佢黎先😅汤底嘅甜味同酒味非常突出!味道同客家黄酒鸡有九成相似😮 对于作为客家人后代既我黎讲系几欣赏👍😋 (但由于酒味太突出其实唔太饮到其他药材味) 可惜我份人对于鸡肉既要求比较苛刻,唔滑唔食,唔知系咪因为生滚关系,呢个饭有六件鸡,只有两件算系比较滑 (但都唔够虫草花果碗既鸡滑),所以唔滑果四件就同男友交换晒🤣⭐️虫草花鸡汤米线 (评分: 3.5/5)💰5️⃣9️⃣呢个汤底一饮就觉得好奶/忌廉味,个人认为好一般 (不过男友一开始都话普通,但饮饮下又话ok😅)呢碗既鸡就非常滑,而且唔会太肥,肉质嫩滑弹牙但唔韧👍 我要黎点附送既微辣香葱豉油遮左个汤底味就觉得几好食😂食完其实都几口渴🙈 如果下次再食应该会叫少酒嘅醉香鸡汤底或者喇沙汤底😀
早几日出旺角买game终于顺便可以试吓旺角分店水准✌🏻

⭐️醉香鸡汤饭(少饭)💰5️⃣2️⃣

醉香鸡汤饭

汤底嘅甜味同酒味非常突出!
(但由于酒味太突出其实唔太饮到其他药材味)

⭐️虫草花鸡汤米线 (评分: 3.5/5)💰5️⃣9️⃣
虫草花鸡汤米线