首先,环境系一流嘅,因为当日天朗气清,阳光普照,有海景有草地。觉得坐室外就有啲热嘅,我拣咗坐室内。屋内一共可以坐4枱客,我一开始连埋我就得2枱人。然而,服务员仍然要重复问咗3次,先成功帮我地攞到sparkling water。虽然系咁但服务员系有礼貌嘅。到拣面包嘅环节,服务员首先拎咗一篮面包叫我地拣一款,但当问到面包嘅种类,服务员居然回答话「唔记得咗」,实在令人有点无奈。另一个更令人尴尬嘅情况系,餐厅居然冇提供牛油刀。(what?!!!)😐Amuse bouche系粟米汤配鹅肝pudding,上面有一旧细细嘅棉花糖。整体而言,无惊喜,但都尚算ok。下一道系北海道带子,个sauce加咗柠檬草系夹嘅,依个系好食既。😐至于汤呢,就系野生蘑菇汤配63℃烹调蛋同truffle。味道普通,完。终于到main course和牛,谂住一定无衰啦,点知道就算佢切到细细旧咁,咬落去依然系成口都系筋,非常失望。反而甜品蜜瓜雪芭,好食嘅。佢仲用咗青瓜同芦荟。前者整成粒状,清爽juicy,后者做成jelly连同薄荷,三样加埋好清新。到咖啡呢,我地就叫咗latte同cappuccino。两杯咖啡无拉花都算,啲泡粗

到咖啡呢,我地就叫咗latte同cappuccino。两杯咖啡无拉花都算,啲泡粗到不堪入目,请留意下图。普通cafe都不如

最后到petit fours,系macaron同一粒软糖。软糖实在太hea
macaron虽然外脆,但馅料系实嘅,唔合格。

总括来说,食物比较参差,食材亦唔系特别高质,服务员系一大失色
。首先,室内空间不大,服务员行路既快又大声,佢地亦会系bar前高谈阔论
。另外,其余3枱客,原来全部都系黎wedding试菜,更令人发指嘅系,唔知系老板定wedding planner,竟然拎张櫈搬系我隔离枱,大声同客人讨论结婚流程。
Am I a joke to you??? 好明显可以有更好嘅安排,唔好骚扰其他食客。

我本身系期望好大,环境靓又宣传隐世法国菜。您唔抱期望,只系食景,系可以去一次。
Hokkaido  scallop
Wild  mushroom  soup