2019-09-09
上次去台中旅行饮过一间手作茶饮劲深刻, 首先因为佢超靓嘅杯, 其次零添加都系亮点. 地瓜, 紫薯, 冬瓜, 鲜奶嘅魅力又真系无法抗拒嘅. 今日黎到中环竟然给我遇上•香港分店•呀🤩.>晏昼时间多人都爆都系食完野再黎饮, 等紧时梗系要喺店家打咭logo background自拍下🤣其实店内花天花地嘅design已经非常打卡able. 镜头对准墙上春芳号logo即有劲多花花录story啦喂📣.>冬瓜乌龙 (HKD22)有别于一般台式茶饮嘅冬瓜茶味饮品, 咁热嘅天气黎杯真•清新嘅冬瓜乌龙实在爽YY, 饮到清甜无比嘅冬瓜之余仲系啖啖茶香嘅碳焙乌龙, 平时无乜留意个茶系咩茶, li杯选用乌龙茶真心perfect match👍🏻, 之所以甜度固定系因为调较得相当得宜, 下次加埋蜂蜜芦荟多重口感.>地瓜珍珠鲜奶茶 (HKD38)Wooooooow!! Randam地用左我想要嘅黑色香港店杯呀😍. 无一旧旧稠稠嘅地瓜肉, 一饮尝到地瓜完全溶入鲜奶, 原来地瓜经过烘干嘅程序, 然后敲碎成粉所以均匀溶得哂而又有微微纤维嘅感觉, 特别之处系有丰富地瓜味道同时茶香突出, 系店家独门泡茶技
冬瓜乌龙 (HKD22)
地瓜珍珠鲜奶茶 (HKD38)
Wooooooow!! Randam地用左我想要嘅黑色香港店杯呀😍. 无一旧旧稠稠嘅地瓜肉, 一饮尝到地瓜完全溶入鲜奶, 原来地瓜经过烘干嘅程序, 然后敲碎成粉所以均匀溶得哂而又有微微纤维嘅感觉, 特别之处系有丰富地瓜味道同时茶香突出, 系店家独门泡茶技术先令茶最新鲜嘅口味合埋其他食材都出到.
睇返menu, 四款茶都有特定配搭, 加上认真制作, 喺中环返工嘅朋友又多个高质选择啦✌🏻.