即庆喺黄埔花园晚餐时段揾食,无预先book到位,想食𠮶啲餐厅又排长龙,去到转角再行前嘅位置有间新开嘅餐厅,其实都几难发现,可能系咁所以仲有好多位唔使等,就入去试吓。新装修用木系同绿色做主调,环境宽敞都坐得几舒服。「B.O.A」主打东南亚多国菜,有泰国、越南、新加坡菜,仲有烧烤同咖喱。✮金不换蚝仔饼 $78我个人几钟意,呢款口感嘅蚝饼都系第一次试,唔似一般泰式蚝仔蛋,煮法反而有啲似潮州蚝饼,但炸得更脆更薄透,啲蛋浆直头炸到起晒一个个「扑扑」,咬落口感似威化纸般干脆,但又唔算油腻。蚝仔唔算好多,金不换叶炸到香脆,似川椒鸡嘅伴碟炸菜叶,蘸埋个辣酱无得顶,愈食愈觉得热气都继续食。✮去骨海南鸡配鸡油饭 $86海南鸡份量唔算好多,味道正常发挥啦,系鸡肉有啲唔够味同唔够滑,但蘸埋三款酱汁嚟食都开胃嘅。鸡油饭粒粒分明,好香鸡油味。餐汤入口有啲惊喜,预咗系普通鸡汤,点知入口有淡淡椰子味,原来系椰子煲鸡汤,多$22仲可以配星洲肉骨茶,呢个价钱都唔错。✮火车头汤河 $88火车头系size特大嘅越南汤河,两个人都够食,材料十足,有牛腩、牛筋、牛柏叶、牛丸、牛肉片,汤底够浓郁。#B.O.A 地址:红磡黄埔天地享
金不换蚝仔饼

✮金不换蚝仔饼 $78