2022-10-08
餐厅系漆咸道南对住马路,非常易认,约朋友呢度都几方便。主餐牌有好多菜式嘅相,另外都有写辣度,照顾返中意唔同辣度嘅朋友。先嗌咗凉拌皮蛋做前菜,粒粒都系溏心皮蛋,晶莹剔透,中意食皮蛋嘅要试吓😋凉拌皮蛋$38今日想食香口野,我地2个人叫左麻辣干锅。锅底有四种口味可以拣,包括香辣、麻辣、孜然、葱爆,辣度都有分5级,啱晒中意食辣嘅黎挑战🔥🌶🌶 之后就拣食乜𩠌,肉类、海鲜、菇类同蔬菜都有,最少选四个配菜,最多可以嗌12个配菜,丰俭由人。我就叫咗羊肉、鸡软骨、木耳、鱿鱼须、油麦菜。麻辣干锅 $193今晚唔想食太辣,只系叫咗微辣。虽然睇落好多辣椒,但放心唔会太辣,一入口有轻轻麻,配菜都炒得香口干身,煸炒得入味,一啲都唔油腻,食到底都唔会喺锅底有一堆油浸住。鸡软骨脆卜卜,配埋麻辣够惹味,送酒一流!羊肉厚身唔骚。鱿鱼须大条爽口弹牙,加个白饭就正喇。饮品叫咗冻豆浆,冰冰凉凉又可以解辣。冻豆浆$10
凉拌皮蛋$38
麻辣干锅 $193
鸡软骨脆卜卜,配埋麻辣够惹味,送酒一流!
羊肉厚身唔骚。
冻豆浆$10