2019-01-29 1559 浏览
唔经唔觉廿年前自己做学生时,呢度都系我嘅饭堂,宜家见到莘莘学子中午喺度食饭,令我谂起好多读书时嘅往事。呢间酒吧餐厅格调较暗,装修独特,室内的桌、椅以木为主,当然少不了以足球为主的装饰,例如:球队嘅旗、球衣……等。卖完酒嘅“吉”樽用嚟装饰呢度嘅午餐一D都唔失礼。虽然六、七十蚊有交易,但块牛扒份量唔少,质素都唔差,系我常拣的午餐。只要加多十蚊仲有餐汤及蒜蓉法包,我极力推介这里的罗宋汤,蕃茄味香浓,材料充足,有大量的蔬菜,食味不错。配上香软的法包,别有一番滋味。我很建议老饕们多花这十块钱,很值得哟。午餐附上的餐茶餐厅每日提供六款午餐,任君选择,食物有一定的水准,份量也很充足,价钱却大众化。怪不得成为邻近学生及打工仔嘅饭堂,午市时真是一位难求。

卖完酒嘅“吉”樽用嚟装饰

午餐附上的餐茶