2016-09-07
眨眼已经系中上环一带返工左一段日子, 假假算系半个港岛人, 收工约朋友gathering都会拣附近, 一来方便二来有各式各样既特色小店, 今晚朋友仔带我来到九如坊, 旺中带静又易揾既地方! 印象中佢地既waffle(之前食过),系超哂班餐牌封面不少得皇牌甜品, 先谂谂头盘主菜食D乜先亦有沙津可选择海鲜饭好吸晴😍😍😍餐具极尽特色单骨鸡翼, 有香草洒系面, 蜜糖做酱汁, 几开胃, 加上单骨, 方便食用, 冇平时食到食面都系咁论尽呢个系全晚最好食, 牛油果刺身, 听个名仲以为系日本菜, 原来个IDEA系由日本菜拎灵感, 个牛油果香软, 旁边仲有D新鲜蔬果, 系店员亲自去菜档买番来架, 侧边有D芝士碎同SPICY POWDER, 沾埋个汁, 实行有两种享受巴拿马沙津, 好彩D菜几新鲜, 唔系个SALAD就冇咩特式猪仔骨, 上次食完觉得几juicy, 所以今晚决定encore, 识食一定要沾埋个沙津酱食, 好食得多~ 什果沙冰, 入面d水果佢地即叫即制, 夏天饮真系透心凉呀~皇牌也不能少, waffle拣左大热绿茶味, 水准依旧, 外脆内软, 入面有matcha麻糬, 食下倾下咁就几个钟, 环
什果沙冰, 入面d水果佢地即叫即制, 夏天饮真系透心凉呀~ 皇牌也不能少, waffle拣左大热绿茶味, 水准依旧, 外脆内软, 入面有matcha麻糬, 食下倾下咁就几个钟, 环境好岩三三知己聚会, 以地区来算, 价钱亦都「贴地」, 唔知几时又可以约到bff出来? 出左来做野先知要约人系好难> <