(非会员)
2006-04-09 12 浏览
因为hkbs 有promotion 我同朋友二个去吃dinner! 哎人好多, 好嘈, 唔系一个好的食野环境! 不过我地觉得可能因为大定都系promotion而去.. so 都ok啦以下系我地食的set指定二人套餐─Avenue tasting menu set 红椒蒟蒻伴牛油梨,蟹肉寿司配日本芥辣沙律酱‧带子酿鹅肝配意大利黑醋忌廉汁‧牛尾汤伴香脆牛尾云吞‧意大利海鲜利梳多饭配南瓜及牛肝菌‧香煎鲈鱼柳卷配茄子,烟肉,意大利芝士及巴玛臣芝士伴青口忌廉汁‧意大利烟肉,腐皮包烩鸭腿配香橙烧‧香脆栗子,甜薯芭菲‧香橙芝士梳枎厘‧咖啡或茶‧自制曲奇饼(所有菜式不含味精) 原价:港币760元优惠价:港币380元(二人) + 加一服务费以原价计算$76我地知道每一dish应该好小分量, 不过真系好小, 不过估唔到连main dish 的腐皮包烩鸭腿同香煎鲈鱼柳卷都好少, 而家唔好食, 鸭腿好干. 牛尾汤好似罐头的, 牛尾云吞不知所谓, "一d" 系"1 d" 都唔香脆! 蟹肉寿司OK, 不过唔系太有蟹的鲜味. 甜薯芭菲, 本人觉得佢的外观有d似麻布茶坊的(唔记得个名, 不过系有icecream系甜薯

以下系我地食的set

(所有菜式不含味精)

原价:港币760元

我地知道每一dish应该好小分量, 不过真系好小, 不过估唔到连main dish 的腐皮包烩鸭腿同香煎鲈鱼柳卷都好少, 而家唔好食, 鸭腿好干. 牛尾汤好似罐头的, 牛尾云吞不知所谓, "一d" 系"1 d" 都唔香脆! 蟹肉寿司OK, 不过唔系太有蟹的鲜味. 甜薯芭菲, 本人觉得佢的外观有d似麻布茶坊的(唔记得个名, 不过系有icecream系甜薯上面, 仲有绿茶汁的...) , 麻布茶坊的仲好吃..梳枎厘系冇甜味的质感!

一间restaurant 的$760的二人set, 唔好以为有50% discount 就可以咁冇诚意! 可能好多人都好似我咁, 第一次去, 就试下你promotion的东西, 但你promotion的食物根本冇heart去做的, 你叫人点去第二次! 我见其他人叫的main dish (from the farm or from the sea) 都外观同分量都好好多, 唔知点解会咁?

我唔会去第二次, 当我谂起原来lee 一个二人set 原价系$800. 而家$418我都觉得唔值. 我去中环食法国私房菜, 都系230一个人, 都系有鹅肝同duck legs! 好吃千倍.

大家小心啦!