2018-10-04
十一黄金周🇨🇳尖沙咀出现人潮😺我同阿妈快速逃到么地道揾吃🤰🏻发现棉登径上有间黑门水产💡原来是新开的🍣刺身率先上场,6盛系包括左三文鱼、吞拿鱼、帆立贝、油甘鱼、海胆、𫚕鱼帆立贝极之鲜甜,温度小小冻,非常可口!海胆好甜好新鲜,大啖大啖食其他鱼都系好厚刺,食完教饱左啲🤣呢个沙津系阿妈叫的,因为佢系健康人生去到边都要叫啲草食下🐎佢话味道唔错好开胃又好大兜鳗鱼玉子烧系诚意之作,煎得好靓既玉子烧都仲未够,仲要放埋原条鳗鱼系面,点睛既系啲酱汁同紫菜丝呀!呢盘就系个矶烧组合喇!鲍鱼同埋蚝个size震惊左我店员会系旁边帮你烧,自己可以继续食野,不过坐系炉隔离有啲热,出晒汗。店员烧左好耐,因为用慢火烧,啲海鲜先唔会干晒水,途中佢地会不停落调味料,烧到香喷喷鲍鱼烧到个边好香口,有海盐既味道,烧咁耐都系岩岩好熟肉质系最佳状态👍🏼,店员尽显功架!👨🏽🍳呢个寿司不得不介绍,佢睇相同实物系100%match,鱼生下面系三旧军舰,我自制左呢旧名为《幸福。满泻》既寿司:大家可以见到从鱼生堆夹出黎既军舰,载住海胆、三文鱼籽、吞拿鱼,一野放入口个感觉,大家自行幻想🕺🏽甲罗烧好足料,但我地实在太饱了食唔唔晒!店员都会帮手呢
帆立贝极之鲜甜,温度小小冻,非常可口!
海胆好甜好新鲜,大啖大啖食其他鱼都系好厚刺,食完教饱左啲🤣
呢盘就系个矶烧组合喇!鲍鱼同埋蚝个size震惊左我
甲罗烧好足料,但我地实在太饱了食唔唔晒!店员都会帮手呢个蟹甲罗烧,再沾下呢块饼
两人埋单$13xx,饱到咁🤰🏻