2019-06-28
一向都知道官塘工厦隐藏唔少cafe,今日揾到一间木系cafe,除左系cafe市可以系到拣d家具返屋企,为屋企加d木系装饰。。。入门后会先见到唔同家居摆设,全部以木为主,左边系点餐地方,再向入面行就有用餐地方。。。多肉植物为屋企增添生气。。。墙身有唔同嘅装饰。。。我地坐低时仲有半个钟就下午茶,所以我地先点1个set lunch 及1个小食,够钟再叫tea set。。。Lunch Set - 罗马茄汁鸡粗管粉 $85茄汁味浓,鸡件亦好入味,炸得刚刚,每粒粗管粉都沾满茄汁,好美味。。。小食 - 炸鸡搥 $58炸得有d d过火,皮脆但肉有d干,但还可接受。配埋一齐点嘅汁,酸酸地有少少辣,好惹味,唔食辣嘅我都忍唔住点少少。Tea Set - 田园烟三文鱼牛油果窝夫 $78三文鱼及沙律菜几新鲜,三文鱼同窝夫一齐食,几夹。。。只系略嫌窝夫烘得唔够脆,有d淋。环境方面,地方宽敞,楼底高,枱与枱相隔有相当距离,好适合同朋友倾计,唔怕嘈到人。环境又宁静,可扮下文青hea下亦得。。。
多肉植物为屋企增添生气。。。
墙身有唔同嘅装饰。。。
Lunch Set - 罗马茄汁鸡粗管粉 $85
小食 - 炸鸡搥 $58