2023-06-07 92 浏览
呢日我妈妈约左几个朋友去咗醉桃园火锅,真系食得好过瘾呀!🔥🍲首先讲汤底,用咗药膳花雕醉鸡熬煮,好浓郁香浓,啱啱一饮落去就感受到醉鸡味,加上啲药材味道好滋补,真系好正呀!🍗🍲前菜嘅醉酒潮式腌蛳蚶都几好味,蛳蚶鲜甜多汁,腌制得啱啱好,仲有啲微微嘅酒香,好开胃!🐚啲火锅配料都好新鲜有质感,特别推介啲桂花蚌同珊瑚蚌,肉质弹牙鲜甜,仲有一啲淡淡嘅花香味,真系好好食!牛胸爽同鹅肝墨鱼丸都非常有嚼劲,令人回味无穷!🐮🦆🦑田园杂菜盘有各种新鲜蔬菜,煮熟之后仲保留啲脆度,啲菜色鲜艳,好好睇又好食!🍅🥬🥕最后系甜品嘅金箔清酒桂花糕,个形同系一个小金砖咁,入口即溶,清酒味道好浓郁,仲有少少嘅桂花香,真系好似系餐饮界嘅金元宝咁!🍰💰