2022-09-19 1038 浏览
随意搜寻🔍食店,今晚就抽中呢间「餐厅🍴/冰室/菜馆?!」。 到达后,望望门口的餐牌,啱心水,那就入去试试吧😆《餐厅👨‍🍳推介》冰镇鲜果咕噜肉🧊🫑 ~ 咕噜肉都算多,底层就系酸味味嘅油炸鬼,配上三色椒🫑,颜色好鲜艳,酸味味都几开胃。 这碟𩠌系「必食」推介,所以就点嚟试吓。 冰🧊镇锁住皮脆既口感,有别放一般热腾腾的菜色。🥬时菜鱼柳炒河 ~ 咁啱想食湿炒河,就拣配鱼柳,坐正冷气加风扇底,啲食物好快被吹冻😑。 呢碟炒河其实几好味,用幼身河粉,个芡汁不错👍🏻,鱼柳尚可,颇大块。 是我喜欢的那种👍🏻字治抹茶红豆冰🫘🥤~ 好浓厚既抺茶味🍵,红豆🫘好林,冲得几好饮,比起其他台式/日式餐厅冲出嚟既味道,我反而觉得呢杯仲好饮😋菠萝🍍冰 ~ 传统菠萝冰,味道清新☘️原以为系茶餐厅🍴,但其实系餐厅?! 墙身装修有啲似酒吧,闪灯牌,好搅笑。 餐牌有中西式,也有常餐😲,真的似茶记,不过系一间会收加一的🤑「茶记/冰室」🤣 。 无所谓,好食既,会encore 🤪

菠萝🍍冰 ~ 传统菠萝冰,味道清新☘️