📍隐身于深水埗嘅韩式小店 装修简洁温暖 湖水绿配白色既柔和色调✨ 感觉好Cozy好舒适! 价钱相当亲民👍🏻 食品质素亦有惊喜 所有菜式都冇落味精 只使用自家制酱料❤️🌀 炸红薯芝士条特别叮嘱要趁热食~ 炸得金黄酥脆嘅芝士条 包住香甜红薯蓉 呢个咸甜配搭没有一丝违和感 芝士仲带点烟韧 做到拉丝效果😍🌀 迷你泡菜煎饼原来餐厅系由韩国人🇰🇷主理 泡菜都系自家腌制 难怪泡菜味道零舍唔同💕 煎饼偏酸好开胃 混入大量嘅泡菜丝增加口感🙋🏻‍♀️🌀 韩式紫菜饭卷 (五花腩)饭卷夹起完全唔松散 appreciate! 🫶🏻加入五花腩片/椰菜丝🥬/蛋丝/红萝卜丝/腌萝卜等 每款配料份量恰到好处 再淋上少许韩式甜酱 味道唔会太浓但真系食到每款式菜嘅味道~💁🏻‍♀️🌀 厚切五花腩芝士泡菜拉面上枱热辣辣🔥好吸引! 不得不赞泡菜汤味道超好 汤底微辣带点麻油香 辛辣面夹杂住丝丝蛋花同泡菜 相当惹味 三片五花腩肉超大块又厚身 咬落啖啖肉🫣🫣🫣🌀 蜜桃牛奶沙冰仲有香蕉/ 士多啤梨/ 柚子几款口味 味道略甜 但奶香满满 相当解辣🙈
📍

🌀 炸红薯芝士条

🌀 迷你泡菜煎饼

🌀 韩式紫菜饭卷 (五花腩)

🌀 厚切五花腩芝士泡菜拉面

🌀 蜜桃牛奶沙冰