2021-11-26
黎到深水埗,点都要试下呢间好多人推介既饺子店家后。铺头细细,但系就一路都好多人排队。咁多捧场客一定有佢吸引既地方🤩饺子种类唔算好多,但系基本既韭菜饺、椰菜饺呢啲都有,饺子有得拣要汤饺定煎饺,亦都有得拣双拼、跟面底、饭团、鸡翼,有唔同既搭配。最特别既系呢度仲有好多款唔同既小食同甜品卖😳小食有日式炸鸡、大肠羹、炸肉丸等等。而甜品就有芝士蛋糕🧀️焦糖布甸😍同传统饺子店好唔同! 1️⃣汤饺:云耳椰菜猪肉饺 + 菠菜猪肉饺($38) 汤饺配上老火靓汤,正啊🤩汤系粉葛莲藕猪骨汤,感觉上好足料,个底仲有啲豆,应该冇落味精,饮晒都冇问题。饺子皮薄,馅唔算特别多,正常份量,个人比较钟意菠菜猪肉饺,比起云耳椰菜猪肉饺味道出啲👍 2⃣️煎饺:洋葱猪肉饺 + 香菇粟米鸡肉饺($40) 煎饺表面煎得好香脆,配埋醋同辣菜脯食真系一流!大推佢地既洋葱猪肉饺🤤紫洋葱煮得偏淋,甜甜地,好好食!香菇粟米鸡肉饺都唔错,入面好多粟米、鸡肉,味道清清地但系都几丰富😌 3⃣️日式手作芝士蛋糕($25) 呢个绝对系惊喜之作!首先价钱已经极抵食!出面好难揾到廿几蚊有得食芝士蛋糕。呢度既巴斯克芝士蛋糕唔会好甜,食落有流心软滑既效果🤤作为饭
1️⃣汤饺:云耳椰菜猪肉饺 + 菠菜猪肉饺($38)
2⃣️煎饺:洋葱猪肉饺 + 香菇粟米鸡肉饺($40)
3⃣️日式手作芝士蛋糕($25)
呢个绝对系惊喜之作!首先价钱已经极抵食!出面好难揾到廿几蚊有得食芝士蛋糕。呢度既巴斯克芝士蛋糕唔会好甜,食落有流心软滑既效果🤤作为饭后甜品好满足。黎到一定要叫黎试下!