呢间铜锣湾嘅港式面包店近期真系大热‼️由前四季酒店西饼师傅主理 味道绝对有保证🌟就算疫情都无阻菠萝皮麻糬波波嘅热潮😷𠮶日未够十二点去到已经有六个人喺前面😨不过而家师傅好好 每次出炉都会有齐啲味👨🏻‍🍳所以一次过我就买到晒全部恒常味道😎可能因为我排得唔耐 仲要一次过就买齐晒啲味 所以觉得抵排队 值得一试💕但系特别啲嘅芝士, 樱米同焦糖就冇固定时间出 就买唔到了🍮.📌原味QQ $8/1 $15/2难得咁远去到原味都唔放过🙌🏻不过就冇乜特别 同坊间面包店嘅一样🤫记得番到屋企要焗翻热 好食好多🔥焗翻热之后外面脆卜卜 入面就烟韧软糯🤤钟意麻糬嘅口感 建议可以买原味😌.📌菠萝QQ $8/1 $15/2个人最推介呢款 味道简单唔花巧🌟喺原味麻糬嘅面头再加多层菠萝皮 将两者结合 完全冇违和咁🍍如果钟意食港式菠萝包同麻糬波波 一定觉得好幸福🥰新鲜出炉𠮶阵大大个胀卜卜 不过好快就会扁左😿外层金黄色嘅香脆菠萝皮 厚度适中 够松脆 仲带少少甜味同牛油香🧈咬开就系原味麻糬 外脆内软 烟烟韧韧 口感层次好丰富🤩$15就买到两个掌心咁大嘅麻糬 抵㖞😚.📌伯爵茶QQ $10特别啲嘅口味就贵少少$10一个🙈全部味个底都一

📌原味QQ $8/1 $15/2
原味QQ

📌菠萝QQ $8/1 $15/2
菠萝QQ

📌伯爵茶QQ $10
特别啲嘅口味就贵少少$10一个🙈全部味个底都一样系原味麻糬 净系面头层菠萝脆皮唔同味🤣伯爵茶系三者之中最浓味 觉得唔系其他人讲到得甜味㖞️🤔好浓茶味 重好香嘅佛手柑味☕可能我系买出炉第一底?师傅用心啲?😌
伯爵茶QQ

📌抹茶QQ $10
呢款茶味都浓嘅🍵不过就唔系苦涩回甘𠮶种 有少少似烘焙买𠮶啲抺茶粉 甜味会比较重🤫有啲似平时食零食𠮶啲抺茶饼干嘅味🤔

📌朱古力QQ $10
朱古力唔系死甜𠮶种 有可可嘅苦味 仲加左啲朱古力粒粒喺面🍫不过味道就相对上普通啲 因为平时面包店都有 但就多左层脆皮🤣
朱古力QQ

原味QQ