2024-07-24
🤤宇治抹茶黑芝麻疏乎厘 $112平时睇其他人嗌呢个疏乎厘都动L动L嘅,不过当日我哋嗌嘅时候店员就话可以即刻俾我哋,所以就想将个应该都整咗一段时间嘅疏乎厘俾左我哋。个疏乎厘就已经扁晒,而且都冇乜空气感,食落一只比较似pancake。面头嘅酱就冇黑芝麻味,不过抹茶味都几浓,可惜个疏乎厘质感实在太差,所以我哋都要比负评啊!🤤朱古力纯牛乳刨冰 $70出边一个刨冰闲闲哋都过百,呢度$70就可以食到。虽然比出边嘅刨冰size会细啲,但系味道都唔错,可惜冰入边就冇乜味,要靠不断加朱古力酱同炼奶调味。另外朱古力嘅味道都比较单一,比较似牛奶乐嘅朱古力味,不过平平哋食一个刨冰都几推荐。🤤肉桂苹果拿破仑 $68外貌望落真系好靓,不过切开嘅时候就发现入边玉桂同苹果嘅份量都唔系好多,反而cream就好多。为健康着想我哋拨走咗好多cream。味道系OK嘅,拿破仑嘅外皮都层层分明,但系唔够酥脆,加埋cream之后有啲腍。苹果肉桂都几好食,但系有啲太甜。呢一个拿破仑打卡唔错,但系真系食嘅话似乎性价比就唔高啦。🤤薯条配黑松露蛋黄酱 $62因为有低消每人要嗌一样野食,所以我哋就嗌多咗一份薯条。薯条系即炸嘅连埋薯仔皮一齐炸
宇治抹茶黑芝麻疏乎厘
宇治抹茶黑芝麻疏乎厘
🤤朱古力纯牛乳刨冰 $70
朱古力纯牛乳刨冰
🤤肉桂苹果拿破仑 $68
肉桂苹果拿破仑
肉桂苹果拿破仑
🤤薯条配黑松露蛋黄酱 $62
因为有低消每人要嗌一样野食,所以我哋就嗌多咗一份薯条。薯条系即炸嘅连埋薯仔皮一齐炸,食落都唔油腻,几脆几香口。黑松露蛋黄酱都好惹味,个人认为个酱都几出色,加埋薯条一齐食好似唔觉意就食咗好多薯条。
薯条配黑松露蛋黄酱
📍HeShe Eat(铜锣湾)
好食指数💗💗💗
性价比指数💗💗💗